MARKALAR, YORUMLAR, TAVSİYELER.!

TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ

Bir Şikayetim Var


Şikayetsiz bir dünya hayal etmek çok mu zor? Ya da sabah kalkıp akşam eve gelene dek hiç şikayet etmeden bir gün geçirebildiniz mi acaba? Her şeyin yolunda gittiği, hiç bir sorun yaşanmadan yaşanan, anne ve bebeklerin ağlamadığı, tüketici şikayet etmediği, hava kirliliğinin olmadığı, insanların bir hiç uğruna ölmediği bir hayatı arzulamak çok mu iyimser olurdu? İnsan, hayatı yaşarken zaten zorluklarla karşılaşacak, bunlardan ders alacak, yanlışlar yapacak, pişmanlıkları olacak ve en sonunda da şikayetleri tabi ki.

Acaba şikayet duygumuzu tamamen unutsak, hayat daha mı yaşanır olurdu? Yoksa biz bu duygudan sıyrıldığımızda haksızlıklar daha mı artar? Kim bir ömür boyunca hep güler yüzlü olabilir yada kim bir ömür boyu hiç bir şeyden rahatsız olmadan, sorun yaşamadan ve şikayet etmeden yaşayabilir? Şikayet etmek sadece daha iyiyi yakalamak uğruna mücadele etmek değil mi? Ya da haklarımızı gasp edenlere karşı bir başkaldırı? Nedir şikayet? İnsanca yaşarken birilerinin hayatımıza yanlış bir şeyler sokmasından başka bir şey olmasa gerek. Şikayet, her insanın kendi dünyasında yaşarken, ihtiyaçları, aldıkları, yaşadıkları şeyler doğrultusundaki ikilem, sorun ve dert yumağı. Her üreten, her hizmet, her şirket acaba üzerine düşen görevi layığıyla yapsa yine de şikayet kurumuna başvurur muyduk?

Üretilen mallar defolu, arızalı çıkmasa, besinlerde gdo, katkı maddesi olmasa, alışverişlerde aldatmaca, kandırmaca olmasa, bilgisayarlar bozulmasa, cep telefonları düzgün üretilse, kaliteli eğitim verilse kim neden şikayetçi olurdu? Şikayet etmek öyle durup dururken hayıflanmak da değil, yanlış giden şeyleri düzeltme isteğidir. Her ne yaşanırsa yaşansın kendi dünyanızda yine de pozitif düşünerek mutlaka çoğu sorunun, şikayetin üstesinden geleceğinize eminiz.

Belki pozitif düşünmek de bir yerden sonra bazı sorunları çözmeyecek olsa da mantıklı düşünmek, şikayeti çözmek yolunda mutlaka artılar sağlayacaktır. Nasıl ki bazı şirketlerin müşteri şikayet yönetimi varsa sizlerin de bir içsel karar verme alanınız mutlaka vardır. Bu karar mekanizmasını doğru işlettiğinizde şikayet çözümlerine daha yakınsınız demektir. Şikayetlerinizi çözerken bile doğru adım atmak ve şikayeti en kısa yoldan çözecek mantığı yakalamak en uygun olanı olsa gerek.